Op het terrein van meldkamers, planning, vakbekwaamheidsmanagement en GIS/ Geo oplossingen beschikt ons team over een schat aan ervaring.

Heeft u tijdelijk extra ondersteuning of specifieke expertise nodig? Of kampt u met onderbezetting? Onze consultants staan u graag bij.

Projectmanagement-2Projectmanagement

Of het nu gaat om de samenvoeging van meldkamers of om de implementatie van GEO-IT oplossingen, onze projectmanagers pakken het graag samen met u aan. Ze zijn als geen ander in staat om projecten met vele stakeholders aan te sturen.

Ze ontzorgen uw team en waken ervoor dat projecten op tijd en binnen budget worden afgerond.

Detachering Meldkamerpersoneel

Niets zo belangrijk als de continuïteit van de meldkamer. Als medewerkers door wat voor reden ook tijdelijk of langdurig niet beschikbaar zijn, wilt u graag snel kunnen beschikken over competente en ervaren krachten. In dat geval kunt u rekenen op SafetyCT. Wij beschikken over een pool van specialisten die u op tal van gebieden kunnen ondersteunen.

 • Functioneel beheer
 • Technische vraagstukken
 • Gegevensbeheer
 • (Informatie)management
 • Projectmanagement
 • Brandweercentralisten en andere interim functies

CentralistenCentralisten

Er is de laatste jaren een nijpend tekort aan centralisten. SafetyCT beschikt over een ‘pool’ van ervaren brandweercentralisten die uw team tijdelijk kunnen completeren. Al onze centralisten hebben ruime ervaring en een actuele kennis van GMS.

Ze zijn bij ons in huis opgeleid op het niveau van functioneel beheerder. Velen zijn zelf actief als vrijwilliger, waardoor ze als geen ander in staat zijn om de juiste ondersteuning te bieden.

TrainingenOpleiding/ Training

SafetyCT biedt een aantal opleidingen aan voor de meldkamers en Geo-IT.

 

Meldkamers
Voor de ontwikkeling van uw centralisten en beheerders is continue bijscholing noodzakelijk. SafetyCT beschikt over ervaren docenten die de meldkamers van binnenuit kennen en de marktontwikkelingen en landelijke kaders op de voet volgen. Sinds het begin van het gebruik van GMS en C2000 hebben wij honderden centralisten en beheerders opgeleid. Onze maatwerk opleidingen worden volledig

afgestemd op uw specifieke trainingswensen.
In alle opleidingen is veel ruimte voor het uitwisselen van praktische tips en trucs.

 

Geo-IT
SafetyCT verzorgt al meer dan 10 jaar diverse GIS opleidingen:

 • CARE/ Zonale risicotool voor het maken van dekkingsberekeningen
 • SafetyMaps Creator (Aanmaken en beheren objectinformatie)
 • OpenSource software (QGIS/ Geoserver/ Et cetera)
 • Maatwerk opleidingen

GMSFunctioneel GMS Beheer

Onze GMS beheerders hebben veel kennis over het beheer van GMS en andere meldkamersystemen. Naast gegevensbeheer kunnen wij u ook ondersteunen bij complexere beheervraagstukken en –projecten, als:

 • Polygonen
 • Beheer locatiebestanden
 • Implementatie van nieuwe GMS versies
 • Acceptatietesten
 • Koppelvlakken

Consultancy-iconGEO-IT Consultancy

Onze GEO/ GIS Consultants helpen u graag bij de implementatie van zowel onze eigen software als de GEO software pakketten van andere leveranciers. Voor diverse klanten voerden we projecten uit op basis van open source producten en meldkamer GIS software. Hierbij helpen we niet alleen bij de technische inrichting, maar ook bij het bepalen van een visie op GEO en GIS informatie.

Binnen één specifiek project namen we interviews af binnen alle lagen van de organisatie. Daardoor ontstond een organisatiebrede visie op de inzet van GIS/ GEO. Het zorgde er mede voor dat er voor GIS/ GEO in heel de organisatie draagvlak ontstond, waardoor ook de effectiviteit een boost kreeg.

SystSysteemintegratie en software implementatie

Alleen met een goede implementatie en integratie gaat software ook bijdragen aan betere informatievoorziening én dus meer veiligheid. SafetyCT levert niet alleen de software, wij zorgen en borgen dat deze ook geïntegreerd wordt in uw bestaande omgeving. Dit doen we zowel voor onze eigen applicaties als voor applicaties van andere aanbieders.

SafetyCT staat voor toekomstbestendige oplossingen die integreerbaar zijn in bestaande omgevingen en die zich andersom openstellen voor nog te koppelen applicaties en informatiestromen.