Zoek

+31(0) 183 508 150

De ontwikkeling van een DCU van SafetyCT

Begin 2022 kwamen er vragen van diverse brandweerregio’s of SafetyCT een DCU kan ontwikkelen. DCU staat voor DeCentrale Uitgifte en is voornamelijk bedoeld om bij extreme drukte op de meldkamer, zoals bij storm, de meldkamer te ontlasten.

Via deze applicatie kan de brandweer zelf voor de uitgifte zorgen van de diverse storm-meldingen. Maar ook (overloop)meldingen aannemen en verwerken behoort hierbij tot de mogelijkheden.

Om meer inzicht te krijgen wat de regio’s van een DCU verwachten is er met een afvaardiging van die regio’s begin juli 2022 een brainstormsessie geweest. Hierin werden de ideeën en wensen over wat een DCU allemaal moet kunnen op een rijtje gezet. Uit deze wensen en eisen zijn de meest belangrijke en voor iedereen noodzakelijke punten genomen. Deze willen we gaan verwerken in de basisversie van de DCU van SafetyCT. Dit zal onder andere bevatten:

  • Incidentinformatie uit GMS
  • Naast de locaties van incidenten, ook de posities van voertuigen tonen op de kaart
  • Informatie uit de DCU zichtbaar maken op de systemen van de brandweervoertuigen

Hierdoor belooft het een goed doordacht en eigentijdse applicatie te worden.

Zodra de ontwikkeling daadwerkelijk wordt gestart zal er een gebruikersgroep worden opgericht, zodat men nog meer kan meedenken aan de inrichting en werking van de DCU.

De doelstelling is om de DCU van SafetyCT rond de zomer van 2023 werkend op te leveren.

Nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact op met ons via info@safetyct.com, dan stellen we je op de hoogte van het laatste nieuws.