Search

+31(0) 183 508 150

Dynamisch Alarmeren door middel van CARE-DRIvE

 

Sinds 2017 levert SafetyCT de dienst CARE-DRIvE (CARtografische Exploratie – Dynamisch Repressief Inzetten van Eenheden). Door middel van deze dienst worden brandweereenheden in verschillen Veiligheidsregio’s dynamisch gealarmeerd.

Door middel van dynamisch alarmeren zorgen we ervoor dat de snelste en/of de beste brandweereenheid wordt ingezet op een incident. Op basis van de realtime locaties van voertuigen en de status van deze eenheden kan in relatie tot de locatie van het incident de snelste eenheid ingezet worden. Dit in tegenstelling tot het gebruik van de KVT’s (Kazerne Volgorde Tabellen). Vooral als eenheden veel onderweg zijn, kan dit leiden tot (veel) tijdwinst in de opkomsttijd. Door middel van de Uitzonderingen-module kan ook worden gekozen om niet de snelste, maar de beste eenheid te sturen.

Uitzonderingen kunnen worden gemaakt op basis van de volgende items:

  • Locatie
  • Prioriteit
  • Voertuigsoort
  • Karakteristiek
  • Meldingsclassificatie

Het functioneel beheer van CARE-DRIvE wordt belegd bij de Veiligheidsregio. Hierdoor kunnen (tijdelijke) aanpassingen meteen doorgevoerd worden. Daar waar het in de ‘oude’ situatie nog veel doorlooptijd vergt bij het gebruik van de KVT’s.

SafetyCT zal samen met bestaande en nieuwe klanten CARE-DRIvE blijven innoveren, denk hierbij aan de inzetserver voor NMS, weg opbrekingen, dynamisch dekkingsplan, restdekking. Zo wordt momenteel, in samenspraak met één van de Veiligheidsregio’s, het mogelijk gemaakt om in de Uitzondering-module een maximale verschiltijd op te kunnen geven. Hierdoor kan er bij een groot verschil tussen de beste en de snelste eenheid toch gekozen worden voor de snelste eenheid. Gevonden uitzonderingen kunnen door middel van een gegenereerde kladblokregel bekend worden gemaakt aan centralisten en naar de operationele eenheden.

Daarnaast is het mogelijk om met speciale rekenregels restdekking te forceren door om-en-om kazernes en dus eenheden te alarmeren.

Meer weten over de mogelijkheden van Dynamisch Alarmeren met CARE-DRIvE, neem dan contact met ons op: 018-3508150 en/of info@safetyct.com. Een korte algemene beschrijving kunt u vinden op: https://www.safetyct.com/software

 

Veiligheid Voor Alles, Alles Voor Veiligheid