Zoek

+31(0) 183 508 150

SafetyCT-collega bestookt tijdens oud en nieuw

Jeugdjournaal

Naast hun full time baan bij SafetyCT, zijn diverse collega’s ook werkzaam als brandweerman bij de vrijwillige brandweer. Zo ook Wilbert. Gedurende werkdagen is hij Consultant en gespecialiseerd in GMS. In zijn vrije tijd is Wilbert, naast man en vader, ook brandweerman. Normaliter is dit een leuke en wel gewaardeerde functie, maar tijdens de laatste oud en nieuw niet. Alhoewel het tijdens veel uitrukken naar incidenten in oudjaarsnacht goed verliep, waren er ook uitrukken die niet goed verliepen. De straat in rijdend, op weg naar autobrand, werd de brandweerwagen bekogeld met (zwaar) vuurwerk. Zelfs vuurwerkpijlen kwamen richting de wagen. In de wagen werd gesproken over een oorlogsgebied. Na kort overleg met de Politie ter plaatse is zelfs besloten om niet uit te stappen. Terug in de kazerne bleek de wagen ook beschadigd te zijn. Het Jeugdjournaal heeft een item gemaakt ten aanzien van geweld tegen hulpverleners tijdens oud en nieuw.

Gelukkig kan het ook heel anders verlopen. Want op zondag 5 januari heeft Wilbert samen met zijn vrijwillige brandweercollega’s een jongen van 13 gered uit een huis vol rook.

We zijn trots op onze collega’s die naast hun full time baan ook bij de vrijwillige brandweer werkzaam zijn. We wensen hen dan ook veel werkplezier toe zonder vuurwerkincidenten.

Zie ook de uitzending van het NOS Jeugdjournaal. Ook is Wilbert geïnterviewd door Radio 1. Het fragment is terug te beluisteren via Radio 1, fragment vrijdag 10 januari, 18:00-18:30, tijdslot: 0:22:25 – 0:27:07.

Voor meer positief nieuws, het redden van de 13 jarige jongen uit Ede, zie EdeStad.nl.

 

Veiligheid Voor Alles, Alles Voor Veiligheid