Zoek

+31(0) 183 508 150

SafetyGebied 2.0 is live

SafetyGebied-3

Onze gratis te gebruiken polygonen tekentool SafetyGebied heeft een update ondergaan en is vanaf nu live als SafetyGebied 2.0. In deze nieuwe versie zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd die bekostigd zijn door de veiligheidsregio’s Limburg Noord en Rotterdam Rijnmond. Ons uitgangspunt voor deze tool is dat de doorontwikkeling voor iedereen bruikbaar moet zijn.

De wijzigingen op een rijtje:

  • Shape import: Het is nu mogelijk om eerder gemaakte shape bestanden in te lezen en een selectie uit dat bestand als gebied op te slaan en zo geschikt te maken om in GMS in te lezen.
  • GMS csv import: Een reeds eerder gemaakt csv bestand voor GMS kan opnieuw ingeladen worden. Mocht een gebied verwijderd zijn, en het csv bestand is nog bewaard, kan deze opnieuw ingelezen worden en is het gebied weer terug in SafetyGebied.
  • GeoJSON download: Om de uitwisselbaarheid met andere systemen te vergroten is het nu ook mogelijk een gebiedspolygoon te downloaden in het standaard GeoJSON formaat.
  • AutoSave functie: Om te voorkomen dat bepaalde wijzigingen verloren gaan als er onverhoopt niet werd opgeslagen is er nu een autosave functie gemaakt. Deze slaat elke minuut op de achtergrond de laatste wijzigingen op. Op deze manier kun je tot 5 niet opgeslagen tussenversies terugkijken en eventueel een van deze versies als actuele versie hergebruiken.
  • GMS Straatnaam: Het is nu mogelijk voor (GMS) beheerders om aan het gebied de straatnaam te koppelen die het gebied in GMS heeft. Hierdoor kan men makkelijk terugvinden welk gebied er is gebruikt.

Deze gratis te gebruiken online tool is speciaal bedoeld voor meldkamer GMS beheerders en afdelingen van de politie, brandweer en ambulance die zich voornamelijk bezig houden met operationele voorbereiding.

Nog geen account? Vraag deze gratis aan via de aanmeld button.

SafetyGebied 2.0 is te vinden op: www.safetygebied.nl