Zoek

+31(0) 183 508 150

Dynamisch Alarmeren in de Brandweerkrant

Dynamisch-Alarmeren-Brandweerkrant

Leuk stukje in de Brandweerkrant van juni over Dynamisch Alarmeren. Naast Veiligheidsregio Haaglanden gebruiken ook Veiligheidsregio IJsselland, Veiligheidsregio Twente en Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) de Dynamisch Alarmeren oplossing van Safety Consulting & Technology.

Een heldere uitleg van Dynamisch Alarmeren is te zien via deze link.

Sinds 2017 levert SafetyCT de dienst CARE-DRIvE (CARtografische Exploratie – Dynamisch Repressief Inzetten van Eenheden). Door middel van deze dienst worden brandweereenheden in verschillen Veiligheidsregio’s dynamisch gealarmeerd.

Door middel van dynamisch alarmeren zorgen we ervoor dat de snelste en/of de beste brandweereenheid wordt ingezet op een incident. Op basis van de realtime locaties van voertuigen en de status van deze eenheden kan in relatie tot de locatie van het incident de snelste eenheid ingezet worden. Dit in tegenstelling tot het gebruik van de KVT’s (Kazerne Volgorde Tabellen). Vooral als eenheden veel onderweg zijn, kan dit leiden tot (veel) tijdwinst in de opkomsttijd. Door middel van de Uitzonderingen-module kan ook worden gekozen om niet de snelste, maar de beste eenheid te sturen. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt op basis van de volgende items:

  • Locatie
  • Prioriteit
  • Voertuigsoort
  • Karakteristiek
  • Meldingsclassificatie

Voor de Brandweerkrant ga naar: Brandweerkrant juni 2020 of BrandweerNederland.nl