Zoek

+31(0) 183 508 150

Haaglanden gaat Dynamisch Alarmeren met CARE-DRIvE

CARE-DRIvE-3

Deze week hebben Veiligheidsregio Haaglanden en SafetyCT een overeenkomst gesloten voor het Dynamisch Alarmeren van de Brandweer Haaglanden.

DRIvE staat voor het Dynamisch Repressief Inzetten van Eenheden. Het gaat in Haaglanden om het Dynamisch Alarmeren van diverse voertuigsoorten. Vanaf Q2 2020 wil Haaglanden dynamisch gaan alarmeren, rekening houdend met de locatie van de eenheden en de status van de eenheden.

Doordat Brandweereenheden in Haaglanden vaak op straat zijn, biedt Dynamisch Alarmeren grote voordelen. In veel gevallen zijn de voertuigen dichterbij de locatie van het incident en/of al bemand. In die gevallen kunnen eenheden vaak sneller ter plaatse zijn, dan wanneer gebruik gemaakt wordt van de statische KVT (Kazerne Volgorde Tabel). De Veiligheidsregio Haaglanden verwacht dan ook geregeld winst te kunnen boeken door gebruik te maken van CARE-DRIvE.

Met de uitzonderingen module kan er dan ook worden gekozen om niet de snelste, maar de beste eenheid te sturen. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt op basis van de volgende items:

  • Locatie
  • Prioriteit
  • Voertuigsoort
  • Karakteristiek
  • Meldingsclassificatie

Speciaal voor Haaglanden zullen wij het mogelijk maken in de uitzondering module een maximale verschiltijd op te kunnen geven. Hierdoor kan er bij een groot verschil tussen de beste en de snelste eenheid toch gekozen worden voor de snelste. Gevonden uitzonderingen kunnen door middel van een gegenereerde kladblokregel bekend worden gemaakt aan centralisten en naar de operationele eenheden.

Daarnaast is het mogelijk om met speciale rekenregels restdekking te forceren door om-en-om kazernes en dus eenheden te alarmeren.

Met CARE-DRIvE komt het beheer van de alarmering bij de brandweerregio zelf te liggen. Na Twente en Brabant Zuid-Oost is Haaglanden de derde regio die met CARE-DRIvE Dynamisch gaat alarmeren. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking en implementatie.

Meer weten over de mogelijkheden van Dynamisch Alarmeren met CARE-DRIvE, neem dan contact met ons op: 018-3508150 en/of info@safetyct.com. Een korte algemene beschrijving kunt u vinden op: https://www.safetyct.com/geo-it/#!/dynamisch-alarmeren.