Zoek

+31(0) 183 508 150

Nieuwe Plot is vanaf 22 september live op de operationele omgeving

LCMS-IFV-SCT plot

Dinsdag 22 september is het zo ver: het nieuwe LCMS Plot gaat daadwerkelijk in gebruik genomen worden op de Operationele omgeving! Afgelopen maanden is er heel hard gewerkt door B3 partners/SafetyCT, het IFV en Infosys om de nieuwe applicatie neer te zetten. Daarnaast ook veel dank voor de werkgroep Plot en alle anderen die er aan bijgedragen hebben om een mooi product neer te zetten en dit zorgvuldig te testen.

Wat is er nieuw in de versie van 22 september?

Er is vooral heel erg geïnvesteerd in het verbeteren van het gebruikersgemak van de applicatie. Afgaande op de eerste (positieve) reacties vanuit vele gebruikersorganisaties is de nieuwe applicatie ook daadwerkelijk een stuk gebruiksvriendelijker. Dit gebruikersgemak zit hem niet alleen in een klein aantal specifieke functionaliteiten, de volledige opbouw en werking van de applicatie is zeer grondig aangepast om dit te verbeteren.
Eén van de grote veranderingen is het feit dat het nieuwe LCMS Plot volledig te benaderen is via alle webbrowsers en bruikbaar is op alle devices. Het snel maken van een eenvoudige tekening kan nu uitstekend op een tablet. Houd er wel rekening mee dat voor het maken van complexere tekeningen een groter beeldscherm beter werkt.
Waar in de voorgaande nieuwsbrief ook al aandacht aan besteed is, is het instellen van het situatiebeeld. Je kunt aangeven welke tekenlagen standaard zichtbaar zijn in het situatiebeeld en daarmee een goede samenvatting geven van het incident. Hierdoor ondersteunt LCMS Plot nog beter de netcentrische werkwijze.
Uiteraard zitten er nog vele andere functionaliteiten in deze versie verwerkt maar dat is te veel om op te noemen in deze nieuwsbrief.

Wat kunnen wij nog verwachten?

De versie die wordt uitgerold op 22 september is pas het begin. In de release 2020v2 (december) zullen een aantal volledig nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd worden.
In  deze versie zal het mogelijk worden om een tijdlijn te maken en bekijken. Hiermee wordt het scenario denken beter ondersteund vanuit de techniek. Ook komt er de mogelijkheid om realtime veranderend data te visualiseren. Denk hierbij aan verkeersinformatie, actuele waterstanden of de positie en lading van schepen. De manier van loggen zal grondig worden aangepast, zo wordt het mogelijk om het Plot terug te bekijken op bepaalde tijdstippen. Dit kan met name voor evaluatiedoeleinden erg behulpzaam zijn.

Daarnaast komen er in de 2020v2 versie nog een aantal andere functies beschikbaar te weten:

  • Eenvoudige analyse functionaliteit
  • Het maken van een eenvoudige en geavanceerde print
  • LCMS mobiel (voor natuurbrandbestrijding en meetplan organisatie)

Zie ook het nieuwsbericht: link