Zoek

+31(0) 183 508 150

IFV kiest voor meldkamerkoppeling SafetyConnect van SafetyCT

LCMS-IFV-SCT (1)

In maart 2019 heeft een eerste plenaire sessie van SafetyCT plaatsgevonden bij het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) voor het presenteren van SafetyConnect. Het IFV was voor die tijd zelfstandig gestart met het ontwikkelen (ontwerpfase) van een koppeling met de webservice van het Meldkamer Diensten Centrum (MDC). Deze koppeling was bedoeld voor het ontvangen van incident- en eenheid informatie van alle meldkamers. De sessie tussen SafetyCT en het IFV was een groot succes waarbij veel stappen zijn gezet om te onderzoeken of het gebruik van de SafetyConnect koppeling efficiënter zou zijn dan het zelf bouwen door het IFV.

In de daaropvolgende periode is SafetyCT verder in gesprek gegaan met het IFV om SafetyConnect dé koppeling te maken voor incident- en eenheid informatie voor het Landelijk Crisis Management Systeem (LCMS). De uitkomst van deze periode was een overeenkomst waarbij SafetyCT en het IFV gewerkt hebben aan de integratie van SafetyConnect en LCMS. Hierbij heeft SafetyCT voor het IFV een koppeling gebouwd die alle versplinterde berichten vanuit het MDC samenvoegt tot één gestructureerd bericht en deze verstuurd naar het IFV. Doordat het IFV gebruik maakt van SafetyConnect hoeft het IFV zich geen zorgen te maken over de informatie die het MDC verstuurd en over de technische koppeling. Daarnaast profiteert het IFV ook direct van alle verbeteringen die SafetyCT doorvoert voor andere klanten van SafetyConnect.

Op dit moment draait SafetyConnect al geruime tijd stabiel voor het IFV én alle regio’s die gebruik maken van LCMS. Naast LCMS wordt SafetyConnect ook gebruikt door de Veiligheidsregio’s voor Dynamisch Alarmeren (link), Navigatie (link), Mobiele Operationele Informatie (link), Business Intelligence (link), en Restdekking (link).

SafetyCT controleert dagelijks (geautomatiseerd) de werking van SafetyConnect en houdt zeer nauw contact met het MDC.

Klik op de bijbehorende link als je meer wilt weten over SafetyConnect (link), het IFV (link) of LCMS (link).