Search

+31(0) 183 508 150

Trainingsmodule SafetyConnect gelanceerd

2020-03-Trainingsmodule-3-scaled

In maart dit jaar hebben we een langverwachte module gelanceerd, de trainingsmodule. Met de trainingsmodule is het mogelijk om, zonder tussenkomst van de meldkamer, een incident aan te maken en deze door te sturen naar achterliggende producten, zoals; navigatie, mobiele operationele informatie, incidentmonitor, dynamisch alarmeren, etc.

Doordat we in de trainingsmodule exact dezelfde berichten gebruiken als de berichten die via de koppeling vanuit de meldkamer worden verstuurd, reageert de meldkamersoftware SafetyConnect hetzelfde als bij een echt incident. SafetyConnect is echter wel aangepast om bij echte incidenten het eventueel aangemaakte trainingsincident te overrulen. Hierdoor zal een trainingsincident geen impact hebben op het operationele optreden. Ook komen trainingsincidenten niet terug in de historie databases, waardoor data niet vervuild wordt.

De trainingsmodule is gemaakt voor mobiel gebruik, waardoor de applicatie naast test- en demodoeleinden gebruikt kan worden op een oefenavond door een oefenleider via zijn eigen telefoon of tablet. De applicatie is ook gewoon te gebruiken via de browser op een desktop of laptop. Het aanmaken van een trainingsincident is zeer eenvoudig: door middel van één klik op de kaart en het selecteren van de gewenste eenheden en meldingsclassificatie. Na het aanmaken van het incident kunnen er naar hartenlust kladblokregels worden aangemaakt, aangepast of verwijderd. Ook kunnen er na de start van het incident nog extra eenheden worden toegevoegd, zodat daadwerkelijk een opschaling kan worden nagespeeld.

De trainingsmodule is gratis beschikbaar voor SafetyConnect gebruikers.

De module is niet specifiek gemaakt voor SafetyConnect. Doordat de module dezelfde berichten gebruikt als de meldkamerkoppeling, kan de trainingsmodule ook gebruikt worden in combinatie met producten van andere leveranciers.

 

Meer weten over SafetyConnect: https://www.safetyct.com/software/