Zoek

+31(0) 183 508 150

Veiligheidsregio Gelderland Zuid kiest voor voertuigviewer van SafetyCT

voertuigviewer-thumb

Veiligheidsregio-Gelderland-Zuid-logo-300x83Veiligheidsregio Gelderland Zuid en SafetyCT hebben onlangs twee overeenkomsten getekend. De eerste was een verlenging van de bestaande overeenkomst voor navigatie en het maken en beheren van digitale bereikbaarheidskaarten. De tweede overeenkomst betreft de levering van een software- oplossing voor de mobiele data terminals (MDT’s) van de brandweervoertuigen.

Voornaamste eis was dat met behoud van de bestaande hardware er een state of the art voertuigviewer gebruikt kan gaan worden. SafetyCT levert deze voertuigviewer momenteel al in 6 veiligheidsregio’s.

Ander belangrijk onderdeel is dat de software direct een hoog draagvlak heeft binnen de hele organisatie. In een aantal interactieve sessies met o.a. chauffeurs, bevelvoerders, ovd’s, teamleiders en IT werd snel consensus bereikt over de gewenste aanpassingen aan de huidige versie die in de andere regio’s gebruikt wordt, zodat alle gebruikersgroepen optimaal voorzien zijn van mobiele operationele informatie.

In totaal betreft het 21 nieuwe functionaliteiten, zoals onder andere het zien van meerdere kaartlagen tegelijkertijd, het op 1 kaart zien van huidige locatie als ook de  incidentlocatie, het kunnen zien van alle aan het aan het incident gekoppelde hulpvoertuigen, het kunnen instellen van de viewer op basis van de operationele rol van de gebruiker, integratie met foto/video, Street view en tekenfunctionaliteit. Heel belangrijk voor de regio is daarnaast dat de hoofdpagina een “dashboard” is, van waaruit eenvoudig en zeer snel geswitched kan worden tussen applicaties, zoals onder andere de viewer, crash recovery, navigatie. Daarnaast natuurlijk ook direct geschikt om in de toekomst eventueel applicaties toe te kunnen voegen. Momenteel worden de ontwerpen voor de volgende innovaties al gemaakt.

De implementatie verloopt zeer snel, deze periode worden de gebruikers al voorzien van een korte instructie in de avonduren en uiterlijk in januari 2020 verwachten wij “live” te zijn op alle voertuigen.

SafetyCT is natuurlijk trots en blij met dit nieuwe contract en wij kijken uit naar een prettige en constructieve voortzetting van de samenwerking met veiligheidsregio Gelderland Zuid.

 

veiligheid-voor-allesalles-voor-veiligheid